Resim Kursu

Sanat severler arasında en çok ilgi gören sanatlardan biri olan resimdir. Resim herhangi bir materyal ya da objenin farklı boya ve materyaller aracılığı ile tuval, duralit ya da kağıt üzerine aktarılması ile ortaya çıkan bir sanat eseridir. Resim kursu için şu materyal kullanır. Çeşitli boyalar, boya paleti, kurşun kalem, fırça, tuval bezi, kağıt gibi araçlar kullanılır.

Resim Kursuna Neden İhtiyaç Duyulur.

Resim kursu ile resim yeteneği geliştirilebilir. Güzel sanatlara hazırlık kursu ile resim ya da güzel sanatların bölümleri için yapılabilir, Ayrıca diğer sanat kurslarımıza katılarak sanat ile dolu vakitler geçirilebilir.

Diğer sanat kursları heykel kursu, seramik kursu, Ahşap boyama kursu, ebru kursu gibi kurslardan oluşmaktadır.

Peki Resim Kursu Fiyatları Ne kadardır.

Hafta içi hafta sonu, alınmak istenen saat ve bölgeden bölgeye değişiklik göstermekle birlikte resim dersi içi çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Resim dersi ve diğer kurslarımızın fiyatları için bize buradan ulaşabilirsiniz.

Kurs ne Kadar sürer.  

 Resim kursunun süresi bireye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu tamamen kişinin öğrenme süresine bağlıdır. Çünkü resim bir yetenek işinden çok, tekniklerinin öğrenilerek geliştirilebilmesinden geçer. Çizgi çalışmaları, ölçüler, nesne çizimleri, geometrik formlar, renkler ve tonlamalar öğrenilmesi gereken detaylı bilgilerdir. Bu yüzden kurs kişinin resme olan yatkınlığı ve çalışma sıklığına bağlı olarak 5–6 ay kadar sürebilmektedir. Önemli olan kişinin sürekli olarak çizimlerle kendini geliştirmesidir.

HANGİ RESİM KURSUNA GİTMEM GEREKLİ?

Resim kursunu seçerken öncelikli olarak size en yakın ve fiyat bakımından en uygun kursları tercih etmelisiniz. Böylelikle Zamanda ve yol masrafından tasarruf edersiniz. Ayrıca eğitmenlerin diplomalı olması, kişisel gelişiminize katkı sağlayacak unsurlardan biridir.
Teknik donanım bakımından yeterli, öğrencileriyle birebir ilgilenen resim kurslarında eğitim almanız tavsiye edilmektedir.


Resim Kursunda neler öğreneceğim.

Resim kursu Eğitimden Başlıca Bölümler

  • Temel çizgi çalışması
  • Desen çalışması
  • Tonlama teknikleri
  • Perspektif
  • Obje
  • Figür
  • Hayalden kompozisyon çalışması
  • Boya türleri ve kullanımı